Butter Chicken

Ingrediënten

  • 400 gram kipdijfilet
  • 100 gram slagroom
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 volle eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels roomboter (ongezouten)
  • 3 eetlepels Garam Masala
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepels kaneel
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • peper & zout


Tip: lekker met verse naan!


Instructies

Snijd de knoflook fijn. Houd 2 teentjes apart. Doe dit in een ruime kom samen met de yoghurt, citroensap, 2 eetlepels Garam Masala en zout, zodat je een lekkere marinade krijgt.


Snijd de kip in hapklare blokjes en doe dit bij het yoghurtmengsel. Meng dit alles goed door elkaar en laat dit minimaal 1 uur marineren (het liefst zo lang mogelijk).


Snipper de ui en bak dit in de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Voeg hieraan de knoflook toe, de andere 2 eetlepels Garam Masala, paprikapoeder, kaneel en 1 theelepel zout. Bak de kruiden goed aan tot ze lekker beginnen te geuren. Vervolgens voeg je het blik tomatenblokjes hierin toe. 


Zodra dit kookt, zet je het vuur uit en voeg je de slagroom eraan toe. Pureer dit alles goed. Zet het vuur weer aan en voeg de kip toe. Na een minuut of 15 (zodra de kip gaar is) op middelhoog vuur, voeg je de boter toe en breng je dit alles op smaak met peper en zout.


Lekker met rijst en vers naanbrood!