Naanbrood
Ingrediënten
- 300 gram tarwebloem
- 125 ml warm water
- 100 gram Griekse yoghurt
- 50 gram roomboter (ongezouten)
- 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
- 1 teentje knoflook (fijngesneden)
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- olie en (verse) koriander
Instructies
Meng een theelepel suiker met het gist en het water. Roer dit goed door totdat het goed schuimt.
Meng de bloem, yoghurt, 1 eetl. olie en het gistmengsel en kneed dit goed door tot het een zacht, maar stevig deeg is. Vergeet niet om tegen het einde het zout toe te voegen.
Maak een bal van het deeg en laat dit rijzen in de mengkom (met een beetje olie). Dek dit af met een vochtige theedoek en wacht minimaal 1 uur.
Maak ondertussen de knoflookboter. Meng de boter & knoflook en een klein beetje zout en zorg dat dit op kamertemperatuur blijft.
Verdeel het deeg in 8 bollen en rol deze uit met een deegroller.
Smeer een koekenpan in met een klein beetje olie en bak hierin de naan. Bij het bakken van de naan wacht je eerst tot er luchtbelletjes ontstaan, voor je ze omdraait.
Leg de naan in een diep bord en smeer ze in met de gesmolten boter. Dek de stapel steeds af met een theedoek.