Umami Boter Crostini's
Ingrediënten
- 170 gram ongezouten boter
- 1/4 cup tomatenpuree
- 2 theel. Tamari
- 5 knoflooktenen (fijngesneden)
- 1/2 theel. gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
- Gruyere naar smaak
- Gran padano naar smaak
- Verse oregano naar smaak
- Chiliflakes naar smaak
- 8-10 stukjes stokbrood/ciabatta
Instructies
Smelt de boter in een pannetje goudbruin.
Zet het vuur uit en voeg de tomatenpuree toe. Bak dit ongeveer 1-2 min. in de hitte van de boter.
Doe de boter in een schaaltje. Voeg de knoflook, Tamari, zout, peper en oregano toe.
Zet het schaaltje in een grotere kom met ijswater en begin met een garde te kloppen tot de boter weer hard en smeerbaar wordt.
Verdeel de boter over de stukjes brood en rasp hier nog Gruyere & Parmezaanse kaas en chili flakes over naar smaak. Strooi er wat oregano overheen en bak het af in de oven tot de kaas goed is gesmolten.