Tomaten Burrata Pasta

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 gram Rigatoni pasta
  • 2 Sjalotjes
  • 140 gram Tomatenpuree
  • 250 gram Cherry tomaatjes
  • 1 eetl. Witte wijn azijn
  • 1 eetl. Citroensap
  • 250 ml. Kookroom
  • Parmezaanse kaas
  • Handjevol verse basilicum
  • 2 bollen Burrata


Tip: lekker met kleine (spicy) rundergehaktballetjes! 

Instructies

Snijd de sjalotjes fijn. Doe wat olijfolie in een pan en verwarm hierin de sjalotjes. Bak ze tot de sjalotjes glanzen.


Snijd de cherry tomaatjes doormidden en voeg toe aan de pan. Bak zo'n 10 minuten tot ze beginnen te barsten en plet ze vervolgens met een houten lepel.


Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Bewaar wat van het pasta water.


Voeg de tomatenpuree toe aan de ui, roer het erdoor en laat het geheel een paar minuten bakken. Voeg dan de witte wijn azijn en de room toe. Laat dit even indikken.


Rasp een flink stuk parmezaanse kaas over de saus en roer dit erdoor. Breng op smaak met peper, zout en een klein beetje citroensap. Voeg op het laatst nog wat verse basilicum toe.


Als de pasta gaar is, doe je hem direct in de pan met de saus. Meng dit goed door elkaar en voeg indien nodig wat pasta water toe.


Verdeel de pasta over de borden. Breek de Burrata met je handen in stukjes en verdeel over de borden. Top af met wat peper, goeie olijfolie en wat basilicum en evt. nog wat chilipeper.