Sylvia's Verse Pastasaus
Ingrediënten
- 2 uien
- 3 à 4 flinke tenen knoflook
- 1 kg rundergehakt
- 2 preien
- 1 winterpeen
- 4 stengels bleekselderij
- Gemalen chilivlokken
- 2 à 3 eetl. Tomatenpuree
- 2 blikken tomatenblokjes
- 500 ml. Runderbouillon
- Flinke scheut rode wijn
- 1 eetl. Trappeur kruiden
- Peper, zout, cayennepeper en Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels bloem (optioneel)
- 1 eetlepel mascarpone (optioneel)
Instructies
Verwarm olijfolie in de slowcooker en bak het gehakt rul. Kruid het gehakt met peper en zout en schep het daarna uit de slowcooker.
In de slow cooker de ui & knoflook aanbakken in een beetje olijfolie.
Snijd de prei, winterpeen en bleekselderij klein en voeg dit toe in de slowcooker. Bak totdat alles een kleurtje krijgt.
Tomatenpuree toevoegen en mee bakken.
Voeg de rode wijn & tomatenblokjes toe samen met peper, zout, cayennepeper, chilivlokken, trappeur kruiden en Italiaanse kruiden.
Gehakt toevoegen in de slow cooker en aanvullen met bouillon.
Slow cooker minimaal 4 uur op high instellen. En op het laatst met de staafmixer een beetje pureren tot gewenste dikte.
2 eetlepels bloem met een beetje water mixen en bij de saus. Nog even laten inkoken. Eetlepel mascarpone toevoegen & proeven of hij goed op smaak is. Nog een half uur op high in de slowcooker.
Lekker met verse pasta of als saus in de lasagne!