Spaghetti Geneusa

Ingrediënten

  • 55 gram verse Parmezaanse kaas, geraspt 
  • 70 gram Pecorino, geraspt of verbrokkeld 
  • 5 tenen knoflook
  • 60 ml. (4 eetl.) fijngesneden verse peterselie
  • 30 ml. (2 eetl.) fijngesneden verse basilicum
  • 1 theelepel zout 
  • 150 ml. Olijfolie
  • 600 gram spaghetti


Instructies

Doe de Parmezaanse kaas, Pecorino, knoflook, peterselie, basilicum en zout in een kom en roer dit goed. 


Voeg hier geleidelijk de olie aan toe in een tiental scheuten, zodat er een smeuïg geheel ontstaat. Dit kan ook in een blender of keukenmachine gedaan worden. Zet het mengsel opzij. 


Kook de spaghetti
al dente in ongeveer 10-12 minuten (lees dit na op de verpakking). 


Water afgieten, spaghetti laten uitlekken een in een voorverwarmde serveerschaal doen. 


Giet de saus over de spaghetti: goed met elkaar vermengen en meteen opdienen. Strooi eventueel voor het opdienen nog wat extra kaas eroverheen.