Slowcooker Chicken Chipotle Nachos
Ingrediënten
- 1 zak tortilla chips
- 2x kipfilet
- 1 cup geraspte cheddar (+ extra)
- 3-4 eetl. chipotle pepers
- Crème fraiche
- 1 liter kippenbouillon
- 2 avocados
- 1 citroen
- Sweet Chili saus
- 3 trostomaten
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 2 rode pepers
- 1 limoen
Instructies
Snijd de kipfilet in blokjes en doe ze in de slowcooker samen met de chipotle pepers. Voeg hier de bouillon en cheddar aan toe en breng op smaak met peper & zout. Zet de slowcooker aan 3-4 uur op high tot de kip uit elkaar valt. Kan ook op de snelkook-functie als de kip na 3-4 uur nog niet voldoende zacht is.
Maak de Mexicaanse tomatensalsa: snijd de ui en knoflook fijn. Verwijder de pitjes van de rode pepers en snijd in ringen. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd ook fijn. Doe alles in een schaal en strooi er wat zout en limoensap overheen. Laat dit minimaal 30 min intrekken.
Maak de guacamole: pureer 2 avocados, 1 teen knoflook, sap van ½-1 citroen en een flinke scheut sweet chili saus.
Zet de grillstand van de oven aan. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met tortilla chips. Verdeel hier het kipmengsel overheen en strooi er nog wat geraspte kaas over. Vervolgens laten smelten onder de grill.
Verdeel wat crème fraiche, guacamole en tomatensalsa over de nachos.