Sevim's Turkse Pizza

Ingrediënten

Deeg (Hamur): 


  • 500 gram Bloem 
  • 1.5 glas warm water 
  • 1 glas Olie 
  • Zout
  • 1 pakje Gist 


Vulling


  • 500 gram schapengehakt (of mager rundergehakt)
  • 5 tenen knoflook
  • 1 ui
  • Bosje Turkse peterselie
  • 2 gepelde vleestomaten
  • Zwate peper
  • Zout 
  • 1,5 glas zonnebloemolie
  • 1 eetl. Salca


Instructies

Warm de oven voor op 220 ĚŠ. 


Kneed alle ingrediënten van het deeg door elkaar tot het zacht is (oorlel). Laat ongeveer 1,5 uur rijzen. 


Maal het gehakt, knoflook, ui, peterselie en vleestomaten fijn. Mix ook de overige ingrediënten. 


Rol het deeg uit (ong. 15 cm) mengsel erover verdelen en ongeveer 10 min in de oven.