Rode Linzensoep
Ingrediënten
- 3 romatomaten
- 1 winterpeen
- 1 rode paprika
- 2 rode uien
- 2 knoflooktenen
- (verse) tijm
- Stukje (ong. duim) gember
- Laurierblad
- 200 gram rode linzen
- 1 liter kokend water
- 2 groentebouillonblokjes
- 2 tot 3 eetlepels ras el hanout
Instructies
Maak de groente schoon. Snij de tomaten, winterpeen en paprika in stukjes. Pel en snipper de uien en knoflook en ris de blaadjes van de takjes tijm. Schil de gember en snij fijn.
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, winterpeen, paprika, gember en het laurierblad 3 minuten op hoge temperatuur.
Voeg de tomaten en tijm toe en bak 2 minuten op hoge temperatuur.
Voeg de rode linzen, groente bouillonblokjes en het water toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 15 minuten zachtjes koken.
Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer. Voeg vervolgens de ras el hanout toe en roer goed door.