Pitabroodjes
Ingrediënten (6 stuks)
- 500 gram bloem
- 300 ml lauwwarm water
- 1 eetl. Olijfolie
- 1 eetl. Gist
- 1 theel. Zout
- 1 theel. Suiker
Instructies
Mix het water, de gist en een theelepel suiker in een kom tot dit is opgelost en het begint te schuimen.
Doe de bloem, olijfolie en het gistmengsel in een keukenmachine en kneed dit goed door met de deeghaak. Voeg pas tegen het einde het zout toe.
Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en draai er bolletjes van.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en strooi wat bloem over het aanrecht. Rol de bolletjes uit met een deegroller en leg deze op de bakplaat. Zorg dat er aan beide kanten van de pita's wat bloem zit.
Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de broodjes en dek ze af met een schone theedoek. Laat ze 30-40 minuten rijzen.
Verwarm de oven op 230 graden en bak de broodjes in ongeveer 10 min af (tot ze op beginnen te blazen).