Pasta Pesto met Kip met Salade Caprese

Ingrediënten (2 personen)

Voor de pasta


  • 30 gram Verse basilicum
  • 30 gram Pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Zwarte peper & Zout
  • Pasta die je lekker vindt
  • Gerookte kip in blokjes gesneden (1 kipfilet per persoon kun je aanhouden)


Voor de salade


  • 3 Tomaten
  • 1 bol Mozarella
  • 0,5 Rode ui
  • Goede olijfolie
  • Verse peper
  • Verse basilicum


Instructies

Rooster de pijnboompitten en laat deze afkoelen.


Maal de basilicum, knoflook, parmezaanse kaas en de pijnboompitten fijn in een keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout.


Kook de pasta zoals beschreven staat op de verpakking. Bewaar ook wat pasta water.


Ondertussen maak je de salade. Snijd de tomaten in dunne plakjes en verdeel dit over een plat bord.. Scheur de mozarella in stukjes en leg dit op de tomaten. Snijd de rode ui in dunne ringen en leg ze over de tomaten. Besprenkel met goeie olijfolie en wat peper en strooi hier nog wat verse basilicum overheen.


Doe de pesto in een pan en voeg hier de pasta aan toe. Hussel alles goed door elkaar, zodat de pesto goed verdeeld is over de pasta. Kook dit even goed door, tot alles warm is. Je kunt eventueel wat pasta water toevoegen. 


Verdeel de pasta over de borden en leg daar de kip overheen. Rasp nog wat verse parmezaanse kaas voor over de kip.