Pastasalade
Ingrediënten
- 150-175 gram gedroogde pasta (bijv. Fusili)
- 2 eieren
- 300 gram verse spinazie (5 handen vol, fijngesneden)
- 0,5 chorizo (in kleine blokjes gesneden
- 1 kleine rode ui (in kwart ringen)
- Cherry tomaatjes (naar smaak)
- 0,5 blok feta
- 0,5 komkommer (in blokjes)
- 1,5 volle eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel melk (of water)
- 0,5-1 knoflookteen fijngesneden/geperst
- peper
- citroensap
- Worcestershire sauce
Tip: lekker met een stokbroodje/focaccia
Instructies
Kook de pasta al dente. Voeg in dezelfde pan ook de eieren toe en kook deze gemiddeld-hard. Snijd ondertussen de ingrediënten.
Bak de chorizo licht uit en laat het uitlekken op een keukenpapiertje.
Doe de spinazie, ui, komkommer, cherry tomaatjes en feta in een schaal. Voeg hier de chorizo aan toe (nadat deze ietwat is afgekoeld) en de eieren (in stukjes gesneden).
Giet de pasta af en giet er wat chiliolie overheen en laat iets afkoelen.
Maak de dressing door de mayonaise met de knoflook, de melk, peper, citroensap en Worcestershire sauce te mengen. Wanneer deze te dik is, voeg je wat meer welk toe en wanneer de dressing te dun is, voeg je wat mayonaise toe.
Doe de pasta in de schaal samen met de dressing en meng alles goed door elkaar.