Pasta Truffel Roomsaus

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 broccoli 
  • 500 gram Tagliatelle
  • 250 gram champignons
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels truffel tapenade
  • Spekjes
  • Parmezaanse kaas
  • 400 gram kipfilet
  • 1 bouillonblokje (kip)
  • Uienpoeder, knoflookpoeder, cayenne peper, peper & zout.

Instructies

Bak de spekblokjes uit, schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met keukenrol. Laat het vet in de pan.


Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook in een pan met het blokje bouillon tot deze zacht is.


Snijd de champignons in plakjes. Doe een klontje roomboter in de pan van de spekjes en bak de champignons langzaam bruin.


Ondertussen snijd je de kipfilet in kleine blokjes en kruid je deze met peper, zout, uienpoeder, knoflookpoeder en flink wat cayenne peper. Bak ze in dezelfde pan.


Kook de pasta zo lang als op de verpakking staat en doe een lepel kookvocht bij de kip en champignons.


Voeg de slagroom en de truffel tapenade in de pan samen met de broccoli. Voeg ook de pasta toe en roer goed door. Rasp er wat parmezaanse kaas doorheen en schep op de borden.


Strooi hier nog wat kaas en spekjes overheen.