Paellero Valenciana (4 tot 6 personen)


Ingrediënten

  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 0,5 Chorizoworst 
  • 600 gram kipfilet 
  • 125 ml droge witte wijn
  • 350 gram paella rijst (wassen en laten uitlekken)
  • 1 liter (kippen) bouillon 
  • 400 gram sperziebonen
  • 3 trostomaten, geraspt
  • 1 zakje Carmencita Paellero Valenciana kruiden
  • Chilivlokken (naar smaak)


Instructies

Snijd de chorizo in kleine blokjes, bak ze uit en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. 


Snijd de knoflook en de ui fijn en bak deze in dezelfde pan als de chorizo. Voeg de kip toe en bak deze lichtbruin. Daarna alles uit de pan scheppen en opzij zetten. 


Bak de boontjes licht aan en voeg daarna de rijst toe. Deze bak je ook even kort. 


Voeg 125 ml droge witte wijn toe aan de rijst en laat dit tot ongeveer de helft verdampen. Vervolgens voeg je de geraspte tomaten toe, het zakje kruiden en de chili vlokken. 


Voeg de 0,5 liter bouillon toe en de kip en laat dit op laag tot gemiddeld vuur sudderen. Schep regelmatig om. Wanneer nodig, voeg je de rest van de bouillon toe. 


Wanneer de rijst nog niet gaar is, kun je meer bouillon toevoegen.