Rozemarijn brood (zonder te kneden)

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 3 gram gedroogde gist
  • 274 ml lauw/warm water
  • 25 gram olijfolie
  • 3 takjes fijngehakte rozemarijn
  • 3 tenen knoflook (fijngehakt)


Instructies

In een kom meng je alle ingrediënten met een pollepel door elkaar. Dek de kom af met plastic folie. Maak een theedoek vochtig en leg deze over de plastic folie.


Laat het deeg 16 tot 24 rijzen op een tochtvrije plaats.


Bestuif je werkblad met bloem (vergeet ook je handen niet) en stort het deeg op het aanrecht. Klap het deeg om, draai het een kwartslag en klap het nog een keer om. Leg de bol deeg met de naad naar beneden op een bakplaat en bestuif met nog wat bloem. Leg je theedoek over het brood en laat nog 2 uur rijzen.


Zet een gietijzeren pan in de oven en verwarm de oven op 250 graden (boven- en onderwarmte).


Til het brood (incl. bakpapier) in de pan en plaats de pan incl. deksel weer terug in de oven. Bak het brood 25 min, dan haal je de deksel van de pan en bak je het brood nog 10 tot 15 min.


Laat het brood nog even afkoelen, zodat je het goed kunt snijden. Lekker met gezoute roomboter!