Risotto met Chorizo, Spinazie & Feta
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 25 gram ongezouten roomboter
- 300 gram risottorijst
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 1 liter kippenbouillon
- 200 gram chorizo (AH)
- 600 gram spinazie
- 200 gram feta
- 1 eetl mascarpone
- 1 eetl tomatenpuree
Instructies
Snij de ui en de knoflook fijn en de helft van de chorizo in blokjes. Bak de ui glazig in de boter en voeg vervolgens de knoflook en de tomatenpuree toe. Daarna voeg je de helft van de chorizo toe tot het vet loslaat. Ongeveer 3 min. op hoog vuur.
Voeg de risottorijst toe en bak al roerend mee tot de korrels glazig zijn. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes toe en roer je tot bijna al het vocht is opgenomen.
Vervolgens voeg je steeds een scheut bouillon toe en blijf je roeren. (Scheut witte wijn is er lekker doorheen).
Ondertussen bak snijd je de chorizo in hele dunne plakken en bak je op hoog vuur (zonder olie) knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Het bakvet laat je in de pan zitten. Snijd de spinazie fijn en bak in dezelfde pan als de chorizo.
Schep 1 eetlepel mascarpone door de risotto en als de risotto klaar is, haal je de pan van het vuur en voeg je 1/3 van de feta (verkruimeld) toe aan de pan en breng op smaak met peper & zout. Verdeel de risotto over de borden en verdeel er de spinazie en plakjes chorizo over. Daaroverheen gaat nog de overgebleven feta.