Rijst met Gehaktballetjes & Teriyakisaus

Ingrediënten (4 personen)

Voor de gehaktballetjes:


  • 2 tenen knoflook
  • 600 gram rundergehakt
  • 2 tot 3 eetlepels Ketjap
  • 2 tot 3 eetlepels Sambal
  • 1 theelepel Garam Marsala
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Paneermeel
  • Ei
  • 2 theelepels sesamolie


Voor de saus:


  • 400 gram sperziebonen (gesneden)
  • 1 flesje AH Teriyakisaus
  • Bouillonblokje (groenten)
  • Ketjap


Verder:


  • Gebakken uitjes
  • Bosui (optioneel)
  • Kroepoek
  • Rijst (half volkoren van Lassie)

Instructies

Meng het gehakt en de overige ingrediënten. Draai er balletjes van en zet even in de koelkast.


Kook de rijst volgens de verpakking.


Kook de boontjes in een steelpannetje met het bouillonblokje beetgaar.


Verhit olie in de pan en bak de gehaktballetjes. Doe hier het flesje saus bij met wat water. Voeg de boontjes toe en kook alles goed door, tot het de gewenste dikte heeft.


Serveer de rijst met saus, bosui en/of gebakken uitjes en knoflook.