Gordon Ramsey's Pasta Carbonara
Ingrediënten
- Spekblok (¾ in stukjes)
- 2 grote champignons
- 2 knoflooktenen gepeld
- 1 ui in stukjes
- 3 eetl. slagroom
- 2 eierdooiers
- 1 rode peper
- 70/80 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 200-250 gram spaghetti
- Zout en peper
Instructies
Bak de helft van het spek goed uit, zodat je het later als ‘kruim’ over het gerecht kunt strooien en zet het apart op een velletje keukenpapier.
Bak de andere helft van het spek in een ruime koekenpan met wat peper.
Voeg er de knoflook, ui en de rode peper aan toe.
Voeg de champignons toe met wat zout.
Meng de eierdooiers, slagroom en parmezaanse kaas in een kommetje. Voeg hieraan een eetlepel van het kookvocht van de pasta toe.
Voeg 10 eetl. kookvocht toe aan de spekjes en roer goed om.
Giet de spaghetti af (al dente) en voeg dit toe aan de koekenpan.
Zet het vuur laag en voeg het eiermengsel toe aan de pan. Roer dit kort om, tot alle pasta bedekt is.
Verdeel de pasta over de borden en strooi er nog wat Parmezaanse kaas over & de uitgebakken spek. Eventueel nog wat peper en zout naar smaak.