Pita's met kip, bacon & avocado
Ingrediënten
- 700 gram kippendij
- 1,5 sjalot
- 4 knoflooktenen
- 4-5 eetl. olijfolie
- 1 eetl. Verse rozemarijn of 2 gedroogd
- 1,5 theel. Gerookt paprikapoeder
- 1 theel. Chili poeder
- Peper & zout
- 1 citroen (partjes)
- 1 avocado
- Spekblok (bacon, uitgebakken)
- 4 pita’s (vers of van de supermarkt)
- Sla & tomaat (om te serveren)
Honing-feta saus:
- 1,5 blok feta
- Sap van 1 citroen
- 1 – 1,5 theel. Honing
- Chili vlokken
- Verse kruiden
Instructies
Bak de bacon uit, laat uitlekken op keukenrol en snijd nog even fijn en zet opzij.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de kip in hapklare blokjes. Snijd de sjalot en de knoflook fijn en doe in een grote kom samen met de kip. Voeg hierbij de olijfolie, rozemarijn, peper, zout, paprikapoeder en de chilipoeder en mix door elkaar. Voeg hier de citroenpartjes aan toe en laat even intrekken.
Doe de feta, het citroensap, de honing en de chili vlokken in een hakmolen en maal fijn. Als het nog niet ‘soepel’ genoeg is, kun je een heel klein beetje olijfolie toevoegen.
Daarna op een bakplaat verspreiden en 13-15 min bakken. Daarna even omhusselen en dan nog 6-10 min. Zet de oven op grill en bak nog 2 min tot de randjes een beetje knapperig worden (houd goed in de gaten).
Beleg de pita met feta, sla, tomaat, kip, (nog een beetje saus), avocado en de bacon.