Meatloaf

Ingrediënten

  • 1 kg half om half gehakt
  • 5 eieren
  • 2 eetlepels panco
  • 1 eetlepel Worcestershire sauce
  • 2 eetlepels panko
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 theelepel zout
  • Verse peper
  • 1 volle eetlepel chipotle sauce
  • 150 gram geraspte cheddar
  • 2 (volle) eetlepels grove mosterd
  • 2 pakjes ontbijtspek
  • 1 eetlepel appelstroop


Instructies

Kook de eieren 7 minuten en laat ze schrikken in koud water.


Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Bekleed de bakvorm met spek. Zorg dat de plakken overlappen, zodat je de meatloaf hier goed mee kunt inpakken.


Meng het gehakt, de panco, Worcestershire sauce, paneermeel, zout, peper, chipotle, cheddar en mosterd.


Leg 1/4 van het gehaktmengsel in de bakvorm. Pel de eieren en leg ze in de lengte achter elkaar op het gehakt. Verdeel de rest van het gehakt over de bakvorm en druk goed aan. Sla de plakken ontbijtspek over de meatloaf. Zet de meatloaf voor 40 minuten in de oven.


Smeer de meatloaf in met appelstroop en doe hem nog 10 minuten terug in de oven. Laat de meatloaf nog 10 minuten afkoelen voor je hem aansnijdt.