Maaltijdsalade met Aardappel & Chorizo
Ingrediënten
- 1 of 2 rode uien
- 600 gram iets kruimige aardappelen
- 1/2 Chorizo
- 1 zak botersla
- Bakje cherry tomaatjes
- 1/2 blok feta
- 1 avocado
- 1 volle eetlepel mayonaise
- 1 eetl. melk/water
- Citroensap
- Flinke scheut Worcestershire sauce
- Versgemalen peper
Tip: lekker met Focaccia!
Instructies
Was de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Doe flink wat bakboter in een pan met dikke bodem en bak ze heel langzaam op laag vuur tot ze krokant zijn.
Ondertussen snijd je de sla fijn, de ui in dunne ringen, de tomaatjes in kleine stukjes en doe dit in een ruime slaschaal. Verkruimel de feta in de schaal en snijd de avocado in stukjes en doe dit ook in de schaal.
Snijd de chorizo in hetzelfde formaat als de aardappelen en bak ze, zodra de aardappelen krokant zijn, in de pan mee.
Maak ondertussen de dressing door de mayonaise, melk/water, citroensap, Worcestershire sauce & peper met elkaar te mengen. Voeg meer water/melk toe als de dressing te dik is en voeg meer mayonaise toe als de dressing te dun is.
Laat de aardappelen en chorizo uitlekken op een keukenpapier en doe dit ook in de schaal samen met de dressing. Alles goed husselen en je bent klaar!