Lasagne (4 tot 6 personen)


Ingrediënten

Voor de saus:


  • 1 ui 
  • 1 knoflook
  • Chilipeper
  • 600 gram half om half gehakt (of een gedeelte 

braadworst) 

  • 1 courgette 
  • 1 bakje champignons
  • 200 gram spinazie
  • 1 blik tomaten blokjes 
  • 1 pakje frito
  • Peper, zout, cayennepeper, trappeur zout, 

Italiaanse kruiden 

  • Theelepel suiker 


Voor de bechamelsaus:


  • Melk
  • Boter
  • Bloem


Voor de lasagnebladen:

 

  • 100 gram type ‘00 bloem 
  • 1 ei 


Voor de topping


  • Parmezaanse kaas
  • Chorizo (1/2) in plakjes
  • Belegen geraspte kaas


Instructies

Meng de ingrediënten voor de lasagnebladen en laat dit minimaal 30 min rusten in plastic folie. 


Verwarm de oven voor op 150-175 graden.


Bak de ui in olijfolie glazig. Voeg de knoflook toe en lekker wat chiliflakes. Snijd de courgette fijn en de champignons in plakjes en doe dit bij de ui. Bak dit tot alles zacht is. 


Voeg het gehakt toe (en de inhoud van de worsten) en bak dit rul. Snijd de spinazie en voeg dit ook toe aan het gehakt. Breng goed op smaak met peper, zout, cayennepeper en Italiaanse kruiden. 


Voeg het blik tomatenblokjes toe, de frito, theelepel zout en wat trappeur kruiden. Laat dit wat inkoken en voeg nog een eetlepel bloem toe. 


Rol het pastadeeg uit in plakken en kook ze 30 min in ruimkokend water. Laat ze uitlekken met wat olie, zodat ze niet aan elkaar blijven plakken. 


Maak de bechamelsaus en rasp de parmezaanse kaas (grof). 


Vet een ovenschaal in en bouw de lasagne als volgt op: rode saus, bechamel, parmezaanse kaas, lasagnebladen etc. Eindig met kaas, chorizo & weer kaas. 


Bak de lasagne 15-20 min.