Krokante Rozemarijn Aardappeltjes
Ingrediënten
- 4 grote (iets vastkokende) aardappelen
- 1 theel. baksoda
- Zout
- 3 takjes verse rozemarijn
- 3 tot 4 knoflooktenen
- Grof zeezout
- Olijfolie
Instructies
Schil de aardappelen in gelijke partjes. Was de aardappelen en laat ze koken in koud water met flink wat zout en 1 eetl. baksoda. Kook ze dat je er met een mes enigszins makkelijk doorheen prikt.
Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Giet de aardappelen af en laat ze 30 seconden droogkoken. Vervolgens schud je de pan met aardappelen even flink, zodat de buitenkant 'fluffy' wordt.
Leg de aardappelen op de bakplaat met daarbij de rozemarijn, het grove zeezout en de knolfook (crush deze nog even voor je ze op de bakplaat legt).
Vervolgens voeg je nog (1 à 2 eetlepels) olijfolie toe aan de aardappelen en hussel alles goed door elkaar. Verspreid de aardappelen over de bakplaat en besprenkel nog een klein beetje olijfolie over de aardappelen.
Bak de aardappelen 45 - 60 min. en zet dan de oven hoger op 200 graden. Bak nog eens 15 - 30 min. Je hoeft ze tussendoor niet om te husselen.