Knapperige Aardappeltorentjes

Ingrediënten


4 personen


  • 1/4 cup (55 gram) ongezouten boter (gesmolten)
  • 1/4 cup olijfolie
  • 1/3 cup (15 gram) Gran Padano
  • 2 theelepels verse tijm
  • 1 knoflookteen (fijngesneden)
  • 4 middelgrote aardappels (ongeveer 700 gram, iets kruimig)
  • 1 theelepel zout(flakes)
  • Zwarte peper naar smaak


Ook nodig: Mandoline & muffintray voor 12 cupcakes


Instructies

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffintray in.


Schil de aardappelen en was ze. Snijd ze met de mandoline (0,5 of 1 mm).


Doe de aardappelen in een grote kom met daarbij de overige ingrediënten. Hussel alles goed door elkaar, zodat alle aardappelen goed bedekt zijn met het mengsel.


Verdeel de aardappelschijfjes over de muffintray en zorg dat de torentjes iets uitsteken. Ze krimpen namelijk iets in de oven.


Bedek de muffintray met aluminiumfolie en bak de aardappelen 15 min. Vervolgens haal je het aluminiumfolie van de tray en bak nog eens 40-45 min, tot de aardappeltorentjes bruin en knapperig zijn.