KFC Kip

Ingrediënten (4 personen)

  • Azijn
  • 800 - 1000 gram kipfilet
  • 500 ml karnemelk
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 2 theel. zout
  • 1 theel. zwarte peper
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 2 theel. cayennepeper
  • 3 theel. uipoeder
  • 1 theel. knoflookpoeder
  • 300 gram bloem
  • olie om in te frituren


Tip: lekker met Sriracha mayonaise

Instructies

Sla de kipfilet iets plat en snijd ze in reepjes.


Verwarm de frituur tot 170 graden.


Doe een laagje azijn in een schaal en was hier de kipfiletstukjes in. Dep ze daarna goed droog met keukenpapier.


Doe de karnemelk in een grote schaal en meng hierbij alle kruiden. Doe hier nog 100 gram bloem bij en meng dit goed door met een garde tot een mooi dik beslag. Zorg dat het niet klontert.


In een andere (platte) schaal doe je de rest van de bloem.


Haal de kipstukjes door de bloem, vervolgens door het beslag en vervolgens weer door de bloem. Doe ze daarna direct in het frituurvet en bak in ongeveer 8 tot 10 min gaar en goudbruin.


Laat de kipstukjes uitlekken op een bord met keukenrol.