Guiness Stew

Ingrediënten

  • 2 x 700 gram sucadelappen
  • 1,5 blik Guiness 
  • Ong. 300 ml runderbouillon
    (tot het vlees onder staat)
  • 1 winterpeen
  • 2 gele uien 
  • 4 tenen knoflook
  • 3-4 laurierblaadjes 
  • 3 eetl. tomatenpuree 
  • 2 tl. gedroogde tijm 
  • 4 el. bloem 
  • Klont boter
  • 1 kg. kruimige aardappelen
  • Melk & boter


Instructies

Haal het vlees een uurtje van te voren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen. Snijd het vlees in blokjes. 


Bestrooi het vlees met versgemalen peper en zout en bloem. Meng goed door elkaar. 


Smelt een klont boter in een ruime koekenpan en bak het vlees op hoog vuur aan. 


Schep het vlees in de slowcooker


Fruit in dezelfde koekenpan de ui met de knoflook in 5 min. op laag vuur aan. 


Voeg de winterpeen toe en bak nog 3 min. mee. 


Voeg de tomatenpuree en de tijm toe en bak nog een minuut mee. 


Giet de Guiness en 100 ml. runderbouillon in de koekenpan bij de groente en breng zachtjes aan de kook. Laat het geheel een minuut op middelhoog vuur pruttelen. 


Giet het geheel over het vlees in de slowcooker. Steek de laurierblaadjes er tussen en de deksel op de slowcooker. 


Laat het geheel eerst 30 min. high op de snelkookpan-functie (optioneel). Daarna 7-8 uur stoven op low of 4 uur op high. 


Laat het laatste halfuur de deksel van de slowcooker en zet hem op high, zodat de saus wat kan indikken. 


Schil de aardappelen niet te klein en kook ze in 15-20 min gaar en maak er puree van. 


Blijft de stoof te dun, voeg dan wat allesbinder/maïzenapapje toe.