Granola
Ingrediënten
- 75 gram amandelen (blanke)
- 75 gram hazelnoot (ongebrand)
- 75 gram pecannoten
- 45 gram lijnzaad (gebroken)
- 113 gram honing
- 113 kokosolie
- 450 gram vezelrijke havervlokken
- 1-1,5 theelepel kaneel/speculaaskruiden
- 1,5 theelepel vanille extract
- Gepofte Quinoa (naar smaak)
- Cacao nibs (naar smaak)
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 ⁰C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Hak de amandelen, hazelnoten en pecannoten in stukken, maar niet te fijn. Doe dit samen met de havervlokken en het lijnzaad in een ruime kom. Voeg hier kaneel en zout aan toe en meng alles nog even goed.
In een steelpan verwarm je de honing, kokosolie en het vanille extract totdat alles goed is gesmolten en gemengd. Voeg dit bij de havervlokken en meng alles goed door elkaar.
Verdeel het mengsel over de bakplaat en bak dit in 3x10 min af. Tussendoor hussel je alles goed door elkaar.
Wanneer alles is afgekoeld, voeg je hier de Quinoa en de cacao nibs aan toe. Meng alles en verpak de granola luchtdicht.