GozlemesNieuwe titel
Ingrediënten
Deeg:
- 290 gram bloem
- ½ tsp. zout
- 120 ml yoghurt
- 120 ml water
- Scheutje arachideolie
Vulling:
- 1 kleine ui
- 2 t. knoflook
- 500 gram h/h gehakt
- 1 eetl. Tomatenpuree
- 1 eetl. Paprikapoeder
- 2 tsp. Komijn (ground)
- Zout & Peper
- 400 gram verse spinazie
- 1 blok feta
- Peterselie (flink)
- Sambal (optioneel)
- 1 Verse rode peper
Instructies
Alle ingrediënten voor het deeg kneden en opzij zetten.
Spinazie in een kom & kokend water. Paar minuten laten staan & goed uitlekken. Daarna uitknijpen & fijn snijden. Je kunt de spinazie ook in een ruime pan met een klein laagje water koken. Wanneer alle spinazie geslonken is en het water kookt, nog even 3 min met de deksel erop koken. Wel goed laten uitlekken & uitknijpen voor je ze klein snijdt.
Ui, knoflook & rode peper fruiten en gehakt meebakken.
Kruiden meekoken. Vuur uit. Feta brokkelen en erbij.
Deeg verdelen in 8 bollen en goed (zo dun mogelijk) uitrollen. Vullen (ong. 2 volle ijslepels per Gozleme) & dichtvouwen. Zorg dat alle lucht er zoveel mogelijk uit is voor je ze dichtvouwt. Je kunt ze daarna op een plank leggen en voorzichtiger plat drukken. Vervolgens en langzaam bakken op laag vuur.
Tip: gebruik Phase voor het bakken.