Shakshuka met Chorizo

Ingrediënten (4 personen)

  • 350 gram jasmijn rijst (of basmati rijst)
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 0,5 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram diepvrieserwten
  • 150 gram wortel
  • 2 eieren
  • 1 theel. sesamolie
  • 3 eetl. sojasaus
  • Bosui


Tip: lekker met sate, kroepoek & verse pindasaus

Instructies

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat dit afkoelen.

350 gram


Snijd de ui & knoflook fijn. Verwarm de zonnebloemolie in een pan en bak de ui aan (zorg dat ze niet aanbranden).

0,5 witte ui

2 tenen knoflook


Voeg de wortel toe en bak op laag vuur, zodat de wortel zacht wordt, maar niet aanbrandt.

150 wortel


Voeg de rijst toe en bak alles goed door (zo'n 2-3 min.).


Daarna doe je ook diepvrieserwten toe en bak goed door. Als de rijst een kleur begint te krijgen, zet je het vuur wat zachter. Maak een gat in de rijst en breek hier de eieren in. Roer deze direct in het midden van de pan (totdat het een beetje roerei wordt) en voeg er steeds wat van het rijstmengsel aan toe.

2 eieren


In een apart schaaltje meng je de sojasaus & de sesamolie samen en giet dit over de rijst. Zorg dat alles weer goed gemengd is.

1 theel. sesamolie

3 eetl. sojasaus


Verdeel de rijst over de borden en snijd de bosui in ringen. Verdeel over de borden (naar smaak).

Share by: