Fondant Aardappelen
Ingrediënten
- 2 tot 3 aardappelen pp (vastkokend)
- 50 gram boter
- 4 el. olijfolie
- 5 takjes tijm
- 2 tenen knoflook
- 200/300 kippenbouillon
- Grof zeezout en peper
Instructies
Schil de aardappelen en snijd ze als een tonnetje. Probeer ze even groot en hoog te houden en zorg dat de boven- en onderkant plat zijn.
Leg ze 5 min in koud water om het overtollig zetmeel te verwijderen. Droog ze daarna goed en bestrooi ze met peper en zout.
Verhit olijfolie in de pan en voeg de boter toe. Zet de aardappelen rechtop in de pan (met dikke bodem) en laat ze op middelhoog vuur bruinen. Zodra de onderkant een mooi korstje heeft, keer je ze om.
Voeg de tijm en knoflook toe en laat heel even bruinen. Vervolgens voeg je de kippenbouillon toe, totdat ze voor ⅔ onder staan. Dek de pan af en laat dit minimaal 30 min doorkoken. Let af en toe op of er nog voldoende vocht in de pan zit en dat het niet aanbrandt. Wanneer de aardappelen nog niet gaar zijn, maar het vocht wel op is, dan voeg je nog wat bouillon toe. Zijn de aardappelen bijna gaar, maar zit er nog teveel vocht in de pan? Kook dit dan droog zonder deksel op de pan.