Daging Smoor

Ingrediënten

  • 700 gram rundvlees (sukadelappen) 
  • 1 eetl. Citroensap + extra voor smaak
  • 3 tenen knoflook
  • 200 ml tomatenblokjes
  • 4-6 eetl. Ketjap manis
  • 1 theel. Nootmuskaat
  • 2 uien (1/2 voor de kruidnagel)
  • 3 kruidnagels
  • 1 mespunt kaneel
  • 1-2 eetl. Sambal oelek
  • 1 theel. (palm)suiker
  • 2 eetl. (rijst)olie


Instructies

Leg het vlees voor je gaat koken even uit de koelkast, zodat het op temperatuur kan komen. Snijd het vlees in blokjes en kruid met peper, zout & citroensap. 


Snipper 1 ½ ui en knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur aan. Als het is dichtgeschroeid doe je het vlees over in de slowcooker. Maak de koekenpan met een keukenpapier droog. 


Verhit 1 eetl. olie in de koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de nootmuskaat, kaneel en de sambal toe. Schep dit om. 


Voeg de tomatenblokjes, citroensap, ketjap en de suiker toe aan de koekenpan. Schep het om en laat het even rustig pruttelen. 


Stop 3 kruidnagels in de halve ui en leg deze met de kruidnagels naar beneden tussen het vlees. Giet de saus erover en meng alles goed door. 


Eerst de slowcoocker op low voor 5-6 uur vervolgens nog 1-2 uur op high. Schep tussentijds even om en kijk of er nog genoeg vocht bij zit. Zo niet, kun je wat water toevoegen. 


Lekker met rijst & Acer Katimun