Cannelloni

Ingrediënten

Vulling:


  • 1 ui 
  • 1 teen knoflook
  • 1 el plantaardige olie
  • 150 gram diepvries spinazie (ontdooid) 
  • 1 el boter
  • 250 gram gehakt
  • 2 eetl Parmezaanse kaas
  • 1 eetl room
  • 1 ei 
  • Gehakte verse marjolein of gedroogde oregano 
  • 250 gram cannelloni


Tomatensaus:


  • 1 ui
  • 1 teen knoflook 
  • 50 gram bacon
  • 1 eetl olie
  • 1 eetl bloem
  • 70 gram tomatenpuree
  • Verse basilicum
  • Verse marjolein
  • 375 ml runderbouillon
  • Geraspte cheddar


Instructies

Verwarm de oven voor op 180 graden.


Voor de vulling: snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de spinazie toe en back het mengsel al roeren 1-2 minuten. Schep de spinazie in een schaal en zet apart.


Verwarm de boter in een pan en bak het gehakt bruin. Voeg het gehakt, Parmezaanse kaas, de room en het ei toe aan het spinaziemengsel. Breng het geheel op smaak met oregano, peper en zout. Roer alles goed door elkaar. 


Vul de cannelloni met behulp van een lepel of spuitzak. Zet de gevulde cannelloni apart. 


Voor de saus: snijd de ui, knoflook en bacon in stukjes. Verwarm olijfolie in een pan en bak de bacon 5 min. Voeg ui en knoflook toe en bak zacht. Roer het mengsel af en toe. Strooi de bloem over de bacon en bak het geheel al roerend nogmaals 1 min. 


Roer de tomatenpuree door het mengsel en voeg naar smaak basilicum, marjolein peper en zout toe. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de saus 10 min sudderen. Roer het mengsel af en toe. 


Giet wat saus in een ingevette ovenschaal. Leg de cannelloni in de schaal. Giet de overgebleven saus over de cannelloni. 


Strooi de cheddar over de cannelloni in de schaal en een paar klontjes boter. Zet de schaal 30 min in de oven.