Caesar Salad

Ingrediënten

  • 4 kippenpoten met vel 
  • 1 ciabatta 
  • 3 takjes verse rozemarijn, fijngehakt
  • 12 plakjes pancetta
  • ¼ teen knoflook
  • 4 ansjovis (in olijfolie)
  • 85 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetl. Creme fraiche
  • 1 citroen 
  • 2 of 3 kroppen romeinse sla


Instructies

Verwarm de oven op 200 graden. 


Leg de kippenpoten in een smalle ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie overheen en de fijngehakte rozemarijn. Peper en zout over de kip en met je handen alles goed door elkaar mixen. Doe de ovenschaal 45 min. In de oven. 


Knoflook & ansjovis fijn malen. Daarna de creme fraiche, de Parmezaanse kaas, citroensap en 3x zoveel olijfolie toevoegen en goed mengen. Voeg naar smaak peper & zout toe. 


Daarna leg je de pancetta plakjes op de kip en gaat hij nog 15 tot 20 min in de oven. De kip is gaar als het makkelijk van het bot komt. 


Ciabatta in kleine stukjes scheuren en in een aparte schaal ook in de oven tot ze knapperig worden. 


Romeinse sla schoonmaken & snijden en in een schaal doen. Dressing er overheen en de kip met twee vorken in stukjes scheuren. Samen met de croutons in een schaal en dan opdienen.