24-uur Pizzabodem
Ingrediënten
- 282 gram meel (liefst typo '00)
- 158 gram koud water (uit de koelkast)
- 6.3 gram fijn zeezout
- 6.3 gram olijfolie
- 0.3 gram droge gist
Instructies
Doe het water in een kom en voeg daar de gist aan toe. Meng dit minimaal 30 seconden.
Voeg hier geleidelijk de helft van de bloem
aan toe.
Voeg de olijfolie toe en vervolgens geleidelijk de andere helft van het meel. Kneed dit minimaal 3 minuten.
Voeg dan geleidelijk het zout toe en kneed dit minimaal 5 min. Het moet een mooie egale massa worden die nog een beetje plakkerig aan mag voelen (mag niet aan je handen plakken).
Leg de bol met deeg op een schoon aanrecht en laat dit met plastic folie 15 minuten rusten.
Verdeel het deeg daarna in 2 bollen van 220 gram en maak hier nette bollen van. Probeer de lucht er zo veel mogelijk uit te krijgen.
Leg de bollen in een afsluitbare container en laat deze een uur rusten buiten de koelkast.
Zet het deeg daarna 24 uur in de koelkast. Haal het deeg ongeveer 1½ uur voor het bakken uit de koelkast.